T: 0591-676971 - E: info[at]wingweb.nl Volg Wingweb op Twitter Volg Wingweb op Facebook

Vanaf 2017 non-https websites als onveilig gemarkeerd door Google

Zoekmachine Google heeft meegedeeld dat vanaf januari 2017 websites die gevoelige informatie verwerken via non-HTTPS verbindingen, worden gemarkeerd als zijnde 'non-secure' in Googles eigen browser Chrome. De lange termijnvisie is om alle HTTP-websites te gaan markeren als onveilig.

Google wil het gebruik van zogenaamde SSL-certificaten stimuleren omdat dit aansluit bij Googles visie dat het internet veiliger moet worden. Daarom gaat Google HTTPS meenemen als rankingfactor in de zoekresultaten. Veilige websites worden dus hoger in de resultaten getoond en tevens wordt het gebruik van verouderde certificaten ontmoedigd.

Volgens Google is en zal hierdoor het internetverkeer vaker verlopen via HTTPS-verbindingen en dus veiliger worden. Hoewel Googles Chrome browser tegenwoordig het meest wordt gebruikt, is het de verwachting dat alternatieve browsers zoals Firefox snel zullen volgen.

Benieuwd wat dit voor uw website betekent? Of weet u niet zeker of uw website beschikt over een SSL-certificaat? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij zoeken het voor u uit.