T: 0591-676971 - E: info[at]wingweb.nl Volg Wingweb op Twitter Volg Wingweb op Facebook

Zoekmachine Optimalisatie

Wingweb is een internet bedrijf wat Zoekmachine optimalisatie (SEO) verzorgt voor bedrijven in Drenthe, Groningen, Overijssel, Emmen, Assen, Apeldoorn, Hoogveen, Klazienaveen, Coevorden, Nieuw Amsterdam, Deventer en Vaassen, ook in Twente verzorgen wij voor bedrijven SEO zoals in Enschede, Almelo en Hengelo.

Zoekmachine-optimalisatie (Search Engine Optimization) is het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de reguliere zoekresultaten van een zoekmachine, op voor de webpagina relevante trefwoorden of zoektermen.
Sommige websites proberen de zoekresultaten van de zoekmachines in hun voordeel te beïnvloeden door gebruik te maken van trucjes.Zo vermelden sommige websites in de metatags vele honderden woorden. Of zinnen met steekwoorden hebben dezelfde kleur als de achtergrondkleur van de website; ze zijn dan wel zichtbaar voor de zoekmachine, maar niet voor de bezoeker (cloaking). Weer een andere truc is om dezelfde website op verschillende locaties neer te zetten.

Tegenwoordig treden makers van zoekmachines harder op tegen zulke ongewenste trucjes waarbij de website zelfs totaal uit de index van de zoekmachine verwijderd kan worden.Zoekmachine-optimalisatie wordt vaak door een specialist uitgevoerd die dit tot hun commerciële kernactiviteit hebben gemaakt.

Zoekmachine optimalisatie is inmiddels zover geprofessionaliseerd dat er zowel een Nederlandse als een Europese brancheorganisatie is.

Over het algemeen kun je zeggen dat de beste optimalisatie van een website het leveren van gedegen inhoud (content) is in combinatie met een gedegen structuur.