T: 0591-676971 - E: info[at]wingweb.nl Volg Wingweb op Twitter Volg Wingweb op Facebook

Mobielvriendelijke websites scoren beter in Google vanaf 21 april

In een bericht van 26 februari heeft Google laten weten dat het met een nieuw mobiel algoritme komt. De mobielvriendelijkheid van websites wordt een belangrijk onderdeel. Om te scoren in Google is het dus noodzakelijk om een mobiele website te hebben. Mocht u geen mobiele website te hebben, dan zal dit de ranking in Google vanaf 21 april nadelig gaan beïnvloeden.

Veel deskundigen verwachten dat een zoekopdracht steeds meer afhankelijk wordt van het apparaat dat gebruikt wordt. Bijvoorbeeld, u zoekt in Google via uw smartphone, dan zijn de resultaten gericht op mobiele apparaten. De resultaten op een dekstop en mobiel kunnen dus verschillen, ook al doet u dezelfde zoekopdracht.

Mobile-friendly label

Een tijdje geleden werd al het ‘mobile-friendly label’ geïntroduceerd door Google. In de zoekresultaten kregen zoekers dan te zien welke website mobielvriendelijk was, als ze een mobiel apparaat gebruikten. De logische verwachting is dat Google nu ook de resultaten zal gaan beïnvloeden. Wanneer u al een mobielvriendelijke website heeft, is dat dus een groot voordeel.

Mobiel vriendelijke website

Relevante en beste zoekresultaten

Google wil bezoekers de relevantste en de beste resultaten bieden. De beste resultaten houdt onder andere in dat bezoekers niet hoeven te zoomen op een mobiele telefoon, niet horizontaal hoeven te slepen en dat de links eenvoudig aanklikbaar zijn. Het is namelijk erg vervelend als iemand op een mobiel toestel een website in Google aanklikt, om vervolgens te ontdekken dat de website niet mobielvriendelijk is.

Enkele voorbeelden

Er zijn twee opties, een responsive website of een aparte mobiele site. Bij een responsive website schaalt de bestaande website mee ten opzichte van het beeldscherm. Je hebt dus een website, die zichzelf aanpast. Een andere mogelijkheid is een aparte mobiele site. Dit is eigenlijk een tweede website, wat een gestripte variant is, met alleen de noodzakelijke informatie.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u meer weten over mobielvriendelijke websites?
Wingweb helpt u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!